Министарка Маја Гојковић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић у посети Легату Николе Јанковића

Министарка Маја Гојковић и градоначелник Крагујевца Никола Дашић у посети Легату Николе Јанковића

Министарка културе и информисања Маја Гојковић најавила је током посете Крагујевцу, да ће 2023. године, по угледу на Европу, први пут бити проглашена Престоница културе Србије. Очекује се да наш град сигурно буде један од кандидата. Гојковић је истакла да јој је један од приоритета конкретан рад на децентрализацији културе Републике Србије и нагласила да је култура неопходна да би једна држава била модерна и развијена.

У пратњи градоначелника и других представника локалне самоуправе, Гојковић је обишла и Легат Николе Коке Јанковића.

Гојковић је приметила да се често говорило о теми децентрализације културе, да нема министра који о овоме није причао. „Али оно што је било неопходно и што сам почела да радим јесте да излазим из Београда и да као министар долазим у локалне самоуправе и разговарам о конкретним потребама како би сви у нашој држави схватили колико је култура неопходна да би једна држава била модерна, развијена и хватала корак са светом“, подвукла је Гојковић.

Министарка је рекла да је са градоначелником Града Крагујевца Николом Дашићем имала радан, конкретан састанак о одређеним пројектима који су од стране локалне самоуправе издвојени као приоритети.

Leave a Reply

Your email address will not be published.